Sølv til Morten under Ipponcup (Norgescup)

Flott sølvmedalje til Morten under Ipponcupen i Nadderudhallen i Oslo.

Flott sølvmedalje til Morten under Ipponcupen i Nadderudhallen i Oslo.

Lørdag 17/9-16 gikk den tradisjonelle Ipponcupen av stabelen i Nadderudhallen i Bærum. Dette er et Norgescupstevne som ofte har stor deltagelse. Denne gangen stilte cirka 187 deltagere til start fra en rekke norske klubber og et par svenske klubber.

Fra oss stilte som vanlig Morten i klassen U15 – 55 kg. På forhånd var hele 13 ungdommer påmeldt, inkludert de fleste medaljevinnerne fra NM og Norgescupen. Antallet deltagere ble redusert til 11, men klassen ble som forventet både hard og spennende. Morten fikk walk over i første runde og vant deretter sine to neste kamper. Dette ga finaleplass, og nær sagt som vanlig sto Ippons Magnus Bautz Holter på andre siden av matta. Morten kjempet godt, men også denne gangen var Magnus litt for sterk. Vi var imidlertid godt fornøyd med sølvmedalje i en såpass stor og sterk klasse.

Finalene ble kjørt til slutt med mørklagt hall, spotter og heftig musikk når utøverne ble annonsert inn på matta.

Finalene ble kjørt til slutt med mørklagt hall, spotter og heftig musikk når utøverne ble annonsert inn på matta.

Det må legges til at Ippon JK hadde lagt opp til stort show under finalene, som var lagt helt til slutten av stevnet. Hallen ble mørklagt og utøverne ble annonsert inn på matta kun opplyst av spotter og avspilling av høy musikk. Veldig uvanlig for oss, men en artig, ny opplevelse. Hjemmefavoritten Magnus hadde naturlig nok publikum med seg, men vi kunne gledelig konstatere at det ble ropt «Heia Morten» fra tribunen flere ganger under finalen. Det er vi takknemlig for.

I tillegg til Morten, deltok Farhad som dommer under Ipponcupen. Det er veldig bra at vi nå har fått en dommer i klubben som jevnlig tas ut til å dømme på nasjonalt nivå!

Resultater fra Ipponcup 2016

ipponcup-kamp

Morten har god kontroll i sin første kamp.

ipponcup-oversikt

Stor deltagelse under Ipponcupen. Dette var et godt arrangert stevne av Ippon judoklubb.

ipponcup-resultatliste

Deltagere og resultatet i Mortens klasse.