Sølv til Morten og bronsje til Annie under helgas Norgesmesterskap på Levanger

Fornøyde medaljevinnere etter premiutdelinga søndags ettermiddag. Sølv til Morten og bronsje til Annie.

Fornøyde medaljevinnere etter premiutdelinga søndags ettermiddag. Sølv til Morten og bronsje til Annie.

Det ble medaljer til begge våre utøvere under helgas NM i Levanger med 161 startende fra 28 klubber. Svært imponerende tatt i betraktning at dette var første NM-deltagelse for både Annie og Morten.

I klassen U15 minus 50 kg vant Morten begge sine innledende kamper. I semifinalen møtte han Simen Breilid Brunvatne fra Budosør. Morten tapte knepent for Brunvatne under Norgescupen i Sande for noen uker siden, men denne gangen var det Morten som gikk seirende ut av oppgjøret og sikret seg en finaleplass. I finalen møtte han Kristian Rabben Bautz-Holter fra Ippon judoklubb. Sistnevnte fikk andreplass i Norgescupen i fjor og ble hakket for sterk for Morten denne gang. Det ble uansett en velfortjent og imponerende sølvmedalje på Morten.

Morten møtte Kristian Rabben Bautz-Holter fra Ippon judoklubb i finalen.

Morten møtte Kristian Rabben Bautz-Holter fra Ippon judoklubb i finalen.

Annie stilte i U18 minus 57 kg. Dette var en sterkt klasse med flere Norgesmestere og Norgescup-vinnere. Annie imponerte stort og slo først Iselin Tiller fra Judokwaien og deretter Tora Kristoffersen fra Namsos. Deretter ble det tap mot Helene Eek Gerhardsen fra Sande judoklubb. I siste kamp ventet Rosa Alsgaard fra Ippon judoklubb. Alsgaard er på juniorlandslaget og ble Norgesmester for senior på lørdagen. Hun ble ikke uventet noen nummer for sterk for Annie og ble til slutt Norgesmester i klassen. Det kan nevnes at Alsgaard også stilte i U21 senere på dagen og vant også denne klassen og ble ei av stevnets mestvinnende jenter med hele tre gullmedaljer. Vi er imidlertid kjempeimponert over Annies fortjente bronsjemedalje, og vi ser frem til å se henne og Morten i kommende Norgescupstevner senere i år.

Avslutningsvis vil vi rette en takk til Espen som coachet våre to utøvere i løpet av en hektisk søndag og Inger og Roger i heiagjengen. Stor takk rettes også til Zygimantas, Regimantas og Nikita (som selv ble Norgesmester i U18 for Judokwaien), som har gitt våre to utøvere flott kamptrening og gode råd på torsdagstreningene de siste månedene.

Zygimantas fungerte forøvrig som dommer under hele NM.

Resultater fra NM søndag 06.03.16 (U15, U18 og U21)

Videoopptak fra NM søndag 06.03.16 (U15, U18 og U21)

Ippon Annie

Annie scorer Ippon på sin flotte venstre O goshi i sin andre kamp (Foto: judobilder.org)

morten NM1

Morten kaster til Ippon i sin andre kamp (Foto: judobilder.org).

Annie på pallen

Fornøyd bronsjemedaljevinner Annie på pallen sammen med de andre medaljevinnerne.

Morten på pallen

Sølvmedaljevinner Morten på pallen sammen med de andre medaljevinnerne i klassen.