Rostencup 2015 ble en braksuksess med nesten 100 deltagere

0130e117866b0d40ec7e9fecf9ca1d46266a48f73d

Fult hus og full rulle på matta rett før åpning av Rostencupen 2016 med nesten 100 deltagere fra Bodø i nord til Oslo i sør.

Lørdag 11. april arrangerte vi vårt første stevne på egen hånd på mange år i Rostenhallen. Rostencup gikk av stabelen med nesten 100 deltagere, noe som er tilnærmet rekord for denne typen stevner i Trøndelag. Judoglade barn og ungdommer stilte fraBodø JK, Namsos JC, Levanger JK, Trondheim JK, Nidaros JK og Ippon JK (Oslo).Det ble vist mye fin judo og masse judoglede i løpet av stevnedagen.

018067c05f91c42b8dfba78c133fc7fc19a35814dd

Tonje Mathisen fra Trondheim Judokwai ledet en felles oppvarming før kampene ble satt i gang..

barnedeltagere NJK

Glade barnedeltagere fra Nidaros Judoklubb med sine deltagermedaljer.

Vi stilte med 13 barn og ungdommer som alle gjorde en stor innsats på matta. Rostencup er en del av Trøndelag Judokarusell, og utøvere som deltar på alle de fire stevnene som utgjør judokarusellen vil få en flott judostatue som bevis på innsatsen.

Rostencup er et regionalt breddestevne, men samlet denne gang også flere medaljevinnere fra NM tidligere i år. Dette gjorde at vi fikk flere svært spennende kamper og fikk sett judo på høyt nivå.

01f2b297c03657cd5c033f00f4b1393957e47ee98f

Med nesten 100 deltagere var det behov for å kjøre kamper på to matteareal gjennom hele stevnet.

stevnelederne

Rostencupen ble en suksess takket være innsatsen til mange gode hjelpere, men uten innsatsen til innlånt rådgiver fra Trondheim Judokwai, Eva Isaksen, og vår egen stevneleder, Jan Ivar Vik, hadde vi neppe klart å gjennomføre et slikt stevne.

Vi er svært fornøyd med å ha gjennomført et såpass stort stevne med mer enn godkjent karakter. Tilbakemeldingene så langt tyder også på at de andre deltagerklubbene og dommerne var godt fornøyd med arrangementet. Vi har imidlertid notert oss flere læringspunkter som vi skal ta med oss videre til neste gang vi skal arrangere dette stevnet.

alf dømmer

Dommerne er viktige i alle judostevner og i Trøndelag er vi så heldige at vi har en liten gruppe yngre og eldre dommere som stiller opp på de fleste stevnene. Men Norsk judo trenger flere dommere, og vi oppfordrer flere til å ta dommerkurs og dømme og oppleve en annen interessant side ved judoen. På bildet ser vi hoveddommer Alf Birger Rostad som gir to yngre utøvere instruksjoner under kampen i helgas Rostencup.

For å arrangere et slik stevne for en forholdsvis liten klubb som vår, kreves det mange, gode hjepere. Vi vil spesielt fremheve Eva Isaksen fra Trondheim Judokwai, hvis hjelp var uvurderlig både før, under, og etter stevnet. Stor takk til Eva! Takk skal også rettes til Leif Edward Kennair fra Trondheim Judokwai, som bisto med stoisk ro i sekratariatet. Takk til Tonje Mathisen fra Trondheim Judokwai ledet oppvarmingen av et hav av barn i starten av stevnet. Takk til alle dommerne som stilte opp for oss. Sist, men ikke minst, må vi fremheve alle utøvere, foreldre og andre med tilknytning til klubben som hjalp til i forbindelse med stevnet! Mattebæring er ikke alltid like gøy, men utrolig fin trim.

Kiwi Tiller sponset oss med gratis bananer til alle deltagerne, et sunt tiltak som ble godt mottatt av alle i Rostenhallen.

Resultatene fra ungdomsklassene finner du her.

mattebæring 3

Etter at mattene var bært inn, måtte de legges på plass på riktig sted.

mattebæring 2

Mattene måtte opp en bratt trapp for å komme inn i hallen og dette ga god trim til spreke judoutøvere.

sekretariat b

Morten, Marius og Thomas styrte matte B med full kontroll.

sekretariat a

Lett nervøs stemning i sekretariatet for matte A rett før start.

mattebæring 1

Matter i alle farger ble brukt i helga.

Velkommen til Rostencup 2016!

Baard pønsker på noe.

Baard pønsker på noe.

Emma unnviker motstanderens kast.

Emma unnviker motstanderens kast.

Kiwi Tiller sponset gratis bananer til alle deltagerne på Rostencupen. De spreke damene på bildet skaffet vi selv fra egne rekker :)

Kiwi Tiller sponset gratis bananer til alle deltagerne på Rostencupen. De spreke damene på bildet skaffet vi selv fra egne rekker 🙂

Gaute i aksjon.

Gaute i aksjon.

Eva kaster sin motstander.

Eva kaster sin motstander.

Stemningsbilde fra Rostenhallen sent fredags kveld. Alt er klart til lørdagens stevne.

Stemningsbilde fra Rostenhallen sent fredags kveld. Alt er klart til lørdagens stevne.

En rekke klubbmedlemmer og foreldre stilte opp frakt av matter og annet utstyr fredags kveld og gjorde at det meste var klart lørdags morgen.

En rekke klubbmedlemmer og foreldre stilte opp frakt av matter og annet utstyr fredags kveld og gjorde at det meste var klart lørdags morgen.