Katakurs i Levanger 7. – 8. februar

deltagere

Nidaros Judoklubb stilte med en stor delegasjon under forrige helgs katakurs i Levanger. Fra klubben deltok Espen, Kjell Ove, Vedran, Gregor, Magnus, Solveig, Farhad og Jan Ove. Eller var det deltagere fra Levanger, Namsos, NTNUI og TJK, tilsammen 25 utøvere mellom 11 og 50 år.

Nage no Kata er kata’en som normalt vises til gradering til svart belte (1. Dan). I Nage no Kata kastes 15 kast fordelt på fem serier i et bestemt mønster både til høyre og venstre. Det legges stor vekt på at teknikkene utføres korrekt i forhold til kuzushi (balansebrudd) og tsukuri (bevegelsene/handlingene som utføres før balansebrudd og kast). Uke-rollen (den som blir kastet) er også svært viktig i denne kataen og det ble øvd en god del på dette.

katakurs4

katakurs5

Instruktør på kurset var Ronald Guttormsen (4. dan). Han er

katakurs

katakooridinator i judoforbundet og medlem av Dan-kommisjonen. Ronald deltar også i katakonurranser og har vært

katakurs2

Nordisk mester og har hatt gode plasseringer i EM. Ronald er en glimrende instruktør og alle deltagerne fra klubben var enige om at dette hadde vært et interessant og lærerikt kurs (selv om noen av oss var temmelig stive og ømme på søndag). Vi håper at vi skal få til noen katatreninger i tiden som kommer sammen med interesserte fra de to andre klubbene i Trondheim. Det er viktig å få frem at alle kan (og bør) trene på kata også før man skal opp til svart belte. En ting er at da blir overgangen fra brunt til svart mindre utfordrende, men trening av kataen gir også en økt forståelse for judo og vil ha positive ringvirkninger både i forhold til teknikktrening og kamp.

Levanger judoklubb sto nok en gang for et flott arrangement og besørget overnatting i judohallen for de som ønsket dette (noen av veteranene valgte imidlertid myke hotellsenger). Det er planer om et nytt katakurs senere i vår der Katame no Kata vil være tema. Dette ser vi frem til og håper å kunne stille med mange deltagere også på dette kurset.

katakurs3 katakurs6 katakurs7 snorre og janove