Bronsjemedalje til Morten under helgas 830-Cup (Norgescup) i Kongsberg

Flott bronsjemedalje til Morten etter hard kjemping. Vinneren var fra Draupnir Judo på Island og nummer to kom fra Haugesund JK.

Det ble en flott bronsjemedalje til Morten i U18 debuten under helgas Norgescupstevne (830-Cup) i Kongsberg i minus 55 kg. Årets første Norgescup samlet nærmere 150 deltagere fra Norge, Island, Estland og Sverige. I Mortens klasse stilte fem deltagere. Morten vant to kamper og tapte to. Nivået var høyt og det ble kjempet hardt. Overgangen fra U15 til U18 var merkbar, og Morten kjempet godt i kampene sine. Alexander Heidarsson fra Island og Khasan Dudorkanov fra Haugesund Atletklubb ble for sterke, og kom på henholdsvis første- og andreplass. Morten tapte disse kampene på kvelinger som ble satt på haka, noe som ikke er tillatt. Det er synd at dommerene ikke følger godt nok med i slike situasjoner. Når det er sagt, var nok disse to utøverne hakket bedre enn Morten uansett denne gang.

Farhad var dommer under stevnet.

Fornøyd sammenlagtvinner i Norgescupen 2016 i klassen U15 – 55 kg med det flotte NJF-trofeet.

I forbindelse med stevnet fikk vinnerne av fjorårets Norgescup utdelt Norgescup-trofeene. Morten vant klassen U15 – 55 kg, og er vel den første i klubben som har vunnet Norgescupen sammenlagt. I ungdomsklassene gjorde utøvere fra Trøndelag nærmest rent bord da de fleste klassene var vunnet av utøvere fra Namsos, Levanger og Judokwaien.

Norgescupvinnerne for 2016 samlet, og Trønderdominansen er påfallende.