Bli med:

Barn og Ungdom/voksne har rullerende opptak, da er det bare å møte opp. Meld deg inn og registrer deg her.

Knøtt 3-6 år: https://group.spond.com/SVJJV

Barn 6-12 år: https://group.spond.com/LRTAU

Ungdom/voksen 12 år+: https://group.spond.com/HUHTH

Mer om sporten Judo finner du på siden «Om Judo».

Treningsareal

Trening og treningsfasiliteter

Treningstider

Treningen foregår i fine lokaler i kjelleren på Rosten skole på Tiller (se Veibeskrivelse), med et stort mattebelagt treningsareal.

Det er tilgang til dusj og omkledningsrom i treningslokalene.

Drakter

Judo utøves i hvite eller blå judodrakter (Judogi) som kan kjøpes gjennom klubben. Disse er spesielt laget for å tåle at man river og sliter litt i dem, uten at de går i stykker. Vi har også en del drakter til utlån om det er behov.

Materialforvalter kan gi priser på judodrakter når det er aktuelt (se side for Styret og tillitsvalgte for kontaktinformasjon).

Belter og graderinger

Nybegynnere starter med hvitt belte, men når judoutøveren og treneren mener utøveren er klar for det, kan man gå opp til en gradering. Etter bestått gradering kan man få et nytt belte, og fargen på beltet er et uttrykk for utøverens ferdighetsnivå. Første «ferdighetsbelte» er gult (5. kyu), og deretter følger oransje (4. kyu), grønt (3. kyu), blått (2. kyu), brunt (1. kyu) og sort (1. dan). Det finnes flere grader etter dette også, men det lærer du mer om når den tid kommer :-).

Tidspunkt for graderinger varierer noe, men gjennomføres gjerne to til fire ganger i året. Graderingene annonseres på treningene, hjemmesiden vår og på facebookgruppen.

Stevner og konkurranser

Judo er også en konkurranseform, og flere ganger i året drar våre utøvere på stevner og cupper for å konkurrere med utøvere fra andre klubber. Vi er stolte over å kunne si at vi har flere utøvere som har tatt flere medaljer på junior-NM. Men om man vil være med på konkurranser og stevner, er selvfølgelig helt frivillig!

Forsikring

I all form for trening kan man være uheldig å bli skadet. Alle utøvere som er medlem av Nidaros Judoklubb, og som har betalt avgiften, er forsikret gjennom Norges Idrettsforbund. Forsikringsordningen for barn inntil 13 år, finnes beskrevet her.

For utøvere som har fylt 13 år, sørger Nidaros Judoklubb for å kjøpe lisens/forsikring via forbundet. Disse blir tilgjengelig via «Min Idrett».

Politiattester

I Nidaros Judoklubb er vi opptatt av at alle skal trene under trygge omgivelser, og politiattest innhentes for alle trenere, hjelpetrenere og styremedlemmer i henhold til vedtak i Norges Idrettsforbund. For mer informasjon om dette, se siden om håndtering av Politiattester i Nidaros Judoklubb.

Kontingent

Kontingent betales to ganger i året og forfaller normalt i medio februar og september. Se siden om medlemskontingent for mer informasjon.

Organisering av klubben

Nidaros Judoklubb er organisert under Norges Judoforbund (www.judo.no), Norges Idrettsforbund (NIF)Den Europeiske Judounion (EJU) og Det internasjonale Judoforbundet (IJF).